Fórum - Téma


TSC Off?


Fórum Xedos 9 (TA) / Millenia TSC Off?

Informace o modelu: Mazda Xedos 9 (TA) / Millenia


1  2

2013-06-19 13:00:03

takže je pravda co píše XEDOS99, když se odpojí to čidlo tepl. vzduchu tak to jede normálně, ještě nerozumím proč ale je to tak, nic méně problém bude jinde protože jsem tam zkoušel dát jiné čidlo a poté i 2 Kohm odpor ( odpovídá 20 stupňum c ) tak to stejně padne do nouzáku a nejde to nad těch 1500 ot., jinak ty solenoidy jsem zkoušel i tu kostru a všechny fachaj, takže musím hledat dál XEDOS99: jinak k tomu odpojenému čidlu je tam problém s tím že když ho máš takto odpojené tak řídící jednotka neví jaká je teplota a chová se jako by bylo kolem nuly a obohacuje směs a tím pádem zvedá spotřebu ( jak jsi na tom s tou spotřebou?)

2013-06-20 22:43:14

takže už tomu rozumím tím že se odpojí to čidlo tak je to vlastně v tom nouzaku furt a proto už se to pak do něj nepřepne.

jinak dík XEDOS99 za ten email od zajdy neska jsem nad tím laboroval ale na nic jsem nedošel solenoidy jsou všechny OK hadičky taky, volal jsem i zajdovy a ten mi řek že si myslí že to bude v něčem jíním protože mě se rosvítí jen ta pravá kontrolka tcs off, zatím co vám svítí obě. koukal sem i na čidla abs jak psal FILOM3N JSOU VŠECHNY OK a abs funguje i když se rožne ten check engine(TCS OF) dělal jsem i led diag. hodilo to 11,14,15,22 a ABS 12,17 ta 17 nevím co znamená ve Workshopu jsem ji nenašel tak jsem zvědav čím to nakonec bude ale je zajímavé že těch 150km po dalnici to neudělalo ani jednou a v městě to dělá co chvíli

2013-06-20 22:50:38

martens001: no mne se to vzdycky rozsvitilo zaroven, TCS off a zaroven ABS, hele, to vypada ze kdyz to chladi dobre (kdyz valis po dalnici tak se to tim proudem chladi) tak to jede, a kdyz s tim cajdas po meste tak se to davi, nebude to nekde v topeni??? treba chladic, nebo nejaka takova vec???? jakoze autum nerozumim, proto s cim si nevim tak du do servisu, ale tohle mne napadlo teda, mohlo by ne?

2013-06-20 22:51:46

filom3n: nebo ventilator nebo neco takovyho? hele v sobotu letim do cz a budu tam tak 14 dni, jestli chces , ty vrtule a chladic se doma jeste nekde valej... je to akorat do Zdaru nad Sazavou

MAX6  
J.
2013-06-20 22:58:27

martens001: Nějaký ty chyby jsem našel:

11 - Intake air temperature (IAT) sensor or circuit

14 - Barometric Absolute Pressure Sensor

15 - Oxygen sensor or circuit

22 - ?

ABS:

12 - front left wheel speed sensor

17 - engine speed (RPM) input signalcircuit failure

u všecho píšou slovo circuit (elektrickej obvod). Nepřehryzala ti nějaká zvěř kabely nebo neni něco ve zkratu ?

EDIT: Teď čtu jedno fórum ohledně Mazdy Millenia (u nás Xedos) a pár lidí má stejnej problém. Všichni prohledali hadice atd... a zatim jsem se dočetl jediný řešení a to je mrtvá jednotka TCS: http://www.mazdaforum.com...tcs-off-light-stays-6750/

2013-06-21 00:03:43

předem díky za názory FILOM3N: chladič a sahara je ok tim to nebude protože stačí jen chcípnout motor a hned nastartovat a jede zase jak má, je to něco v elektrice ale můžu říct že X9 s 2,5 byla sranda, ale v millerovy je te elektroniky po kokot jinak díky za nabídku ale mám taky díly z X9

MAX6: dík za tu 17 ja ji nějak nemohl najít k té rj TCS je možné ji použít z X9 2,5 Myslíš že bude stejná ? mam ji v té na náhradní díly tak bych ji mohl zkusit přehodit je to TCS=ABS jednotka ?

proměřil jsem a vyčistil všechny čidla ABS mají 1,5 Kohm

mám toho millera teprve pár dní vyměnil jsem ho za mojí 9 protože jsem chtěl automat takže si jí musím dát dohromady jako předchozího mazla

docela mě štve že nechce komunikovat s diag v pc na 2,5 jsem ji rozchodil a byl to fajn pomocník

2013-06-30 16:05:55

Čau pánové, tak na to proč to padá do nouzáku jsem nedošel a asi ani už nedojdu musel jsem millera vrátit protože to bylo postavený na papírech z 2,5 a nějak jsme se s majitelem zhodli že nestojí za to že by mě stím čaply třeba někde za hranicema ale jinak jsem měl spadeno na MAP SENZOR

nic méně jsem už koupil jiného krasavce (papírově OK) ten do nouzáku nepadá ale problém tam byl taky a to že byl mrtvej jeden solenoid kterej řídí vris klapku a pak byl ruplej (rozpadlej) t-kus na pot-tlakových hadicích takže to nejelo a žralo přes 12l ted je to opraveno a OK spotřeba zatím dle palubaku okolo 10l najel jsem tak 50km, zatím to není moc přesný údaj ale věřím že to bude OK foto přikládám.

A ještě jsem našel diag software co komunikuje s millerem a to forscan je to zdarma ke stažění + další info, funguje normálně na ELM327 : http://forscan.org/home.html

Ještě se chystám že ho skusím na Xedos 6 než ji teda prodám

jinak děkuji všem zůčasněným za rady


Odpovědět

1  2